woensdag 21 september

Uniek duurzaam woningbouwconcept Ecocredo

Uniek duurzaam woningbouwconcept Ecocredo

Wooncorporatie Lefier heeft in Borger-Odoorn een uniek energieneutraal woningbouwconcept voor de sociale verhuur ontwikkeld. Het project met de naam Ecocredo is een pilotproject waarmee Lefier ecologisch bouwen en economisch wonen combineert in het zogenaamde 'nieuwe wonen'. Lefier vroeg Verhoef & Co voor ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie rondom het project en de opening. Verhoef & Co ontwikkelde onder andere een interactieve 3D website waarin de beleving van het project centraal staat, het uitnodigingstraject voor de opening, het perstraject en een film.

Opening Wubbo Ockels
Op vrijdag 16 september 2011 om 13.30 uur vond de officiële opening plaats van Ecocredo. De opening werd verricht door Wubbo Ockels vergezeld door wethouder Bruintjes van Borger-Odoorn. Ockels, innovator op het gebied van duurzaamheid, heeft zijn visie op het 'nieuwe wonen' gegeven.

Perstraject
Verhoef & Co ontwikkelde voor het perstraject een mini Ecocredowoning, een kartonnen huisje dat de bijzondere elementen van de woning laat zien. Het Ecocredohuisje had als doel om op ludieke wijze het Ecocredoproject onder de aandacht te brengen. Een aantal journalisten ontvingen het huisje per post.