maandag 6 januari

Staatssecretaris Sander Dekker opent Go VMBO! 2013

Staatssecretaris Sander Dekker opent Go VMBO! 2013

Staatssecretaris Sander Dekker van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap opende Go VMBO! 2013 manifestatie in Den Haag, samen met Jan van Nierop (voorzitter van Stichting Platforms VMBO). De centrale boodschap van deze dag was: 'het VMBO is een prima start van je toekomst.'

De grote groep basisschoolleerlingen met ouders en leerkrachten was verzameld in de aula van het Maris College en luisterde aandachtig naar de boodschap, die de beide heren voor hen hadden. Ze vertelden de leerlingen dat het VMBO een prima start van je toekomst is. Sommige leerlingen konden de staatssecretaris al vertellen wat ze later willen worden, bijvoorbeeld voetballer, architect en gymleraar.

Staatssecretaris Sander Dekker: "Jullie gaan straks ervaren wat het VMBO inhoudt en wat je leuk vindt. Denk vooral goed na over de overstap naar het voortgezet onderwijs. Want het is een hele belangrijke stap. Maar het is vooral ook een stap die uit het hart moet komen. Wat wil je nu graag zelf, waar ben je goed in en waar wordt je enthousiast van? Of je nu kok wilt worden, timmerman of verpleegster. Doe altijd je best en met het fantastische onderwijs dat het VMBO biedt, heb je alle kansen op een fantastische toekomst."

Staatssecretaris Sander Dekker gaf het officiële startsein voor de eerste Go VMBO! manifestatie door samen met de basisschoolleerlingen op de gastoeter te drukken. De staatssecretaris bleef tot 14.30 uur op het Maris College. Hij nam nog deel aan een rondetafelgesprek over actuele thema's in het VMBO, met de heer Cees de Groot, directeur van het Maris College, VMBO-leerlingen, ouders en docenten. Daarna was er tijd om een rondgang te maken langs het uitgebreide workshopprogramma, waar de staatssecretaris de leerlingen aan het werk zag en zelf ook nog mee kon doen.

Lees het volledige nieuwsbericht van de Go VMBO! manifestaties.

Deze foto is gemaakt door een basisschoolleerling tijdens de workshop Fotografie die het Maris Media & Design verzorgde tijdens Go VMBO! 2013 in Den Haag.