dinsdag 12 april

Promotiecampagne Centra Jeugd en Gezin

Ouders kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Uit onderzoek is gebleken dat dit bij veel ouders nog niet voldoende bekend is. Verhoef & Co ontwikkelde en realiseerde in opdracht van de Centra voor Jeugd en Gezin in Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden een opvallende promotiecampagne met als doel een grotere inhoudelijke bekendheid.

Om een maximaal effect te behalen is goed nagedacht over de middelen die in deze campagne werden ingezet. Met behulp van buitenreclame in de vorm van posters in bushokjes en langs wegen werd een groot publiek aangesproken. Op strategische plekken werd de doelgroep geconfronteerd met herkenbare opvoedings- en opgroeivragen.

Een ander onderdeel van de middelenmix was een zogeheten kaartenmolen. Deze kaartenmolens met vraagkaarten stonden onder andere bij huisartsen en basisscholen (intermediairs) en bevatten handige tips die ouders kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun kind(eren).

Via de basisscholen, kinderopvang, consultatiebureaus en peuterspeelzalen ontvingen alle ouders met kinderen van 0-12 jaar een speciale mailing. De mailing informeert ouders over de dienstverlening van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Tevens was er voor elke basisschoolleerling een leuk presentje gekoppeld aan de mailing in de vorm van een vrijkaartje voor het o.a. het zwembad, Hunebedcentrum of een thuiswedstrijd van FC Emmen.