maandag 16 januari

Onze studiekeuzegame op het jeugdjournaal!

De door Verhoef & Co ontwikkelde studiekeuzegame 'GO VMBO!' is gelanceerd, en hoe! Minister Van Bijsterveldt deed op 16 januari 2012 hoogstpersoonlijk de kick-off en sprak net als de aanwezige basisschoolleerlingen vol lof over Go VMBO!

Enkele uren na de officiële lancering besteedde ook het NOS Jeugdjournaal aandacht aan het interactieve computerspel. Met een reportage op locatie liet het journaal voor kinderen heel Nederland zien dat Go VMBO een belangrijk middel is als het gaat om de school- en opleidingskeuze voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan.

Educatie en plezier in een game
In het interactieve Go VMBO! spel wordt educatie afgewisseld met vermaak. Spelenderwijs maken leerlingen, ouders en leerkrachten kennis met het voortgezet onderwijs en het VMBO. De jonge leerlingen komen er achter waar hun talenten liggen en op welk schooltype deze talenten het best tot hun recht komen.

De studiekeuzegame kan altijd en overal online worden gespeeld en is gratis beschikbaar. Op de website www.govmbo.nl is bovendien een grote hoeveelheid aan objectieve informatie voor ouders en leerkrachten in het basisonderwijs te vinden over het voortgezet onderwijs in het algemeen, vmbo in het bijzonder en opleidingskeuze en schoolkeuze. 

Voor wie het nog niet heeft gezien: onze educatieve game was uitgebreid op het Jeugdjournaal!

Bekijk hier de uitzending van het Jeugdjournaal