maandag 14 mei

Groen Verbindt trekt 550 deelnemers

Groen Verbindt trekt 550 deelnemers

Op woensdag 25 april vond in het bloeiende decor van de Floriade in Venlo het evenement 'Groen Verbindt' plaats. Verhoef & Co organiseerde in opdracht en samenwerking met de Groene Kennis Coöperatie 'Groen Verbindt'.

Ruim 550 vertegenwoordigers uit het [groene] onderwijs, het bedrijfsleven en jongeren waren bijeen om in het kader van 'Groen Verbindt' te luisteren en te praten over een goede verbinding tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Sprekers als o.a. Ad Tabak, ministerie van EL&I, Jan van Rijsingen, topsector AgroFood en René Boender, auteur Generatie Z, benadrukten het belang van nieuwe onderwijsconcepten buiten de vier muren van de klas, van regels die de samenwerking stimuleren in plaats van afremmen en van het gebruik van social media in het contact met de doelgroep. Ad Tabak gaf daarbij aan, dat in vergelijking met andere sectoren onderwijs/onderzoek, overheid en bedrijfsleven in de groene sector elkaar al goed kunnen vinden.

De belangrijkste conclusie van het evenement was dat het groene onderwijs alles in huis heeft om een succesvolle brugfunctie te vervullen tussen jongeren en bedrijfsleven. Daarnaast kan het groene onderwijs een belangrijke rol spelen in de vergroening van de economie. Daar moeten de skills worden ontwikkeld die Nederland en de wereld nodig hebben om een duurzame voedselproductie en leefomgeving te creëren. Er liggen grote kansen voor het groene onderwijs: groen is tegenwoordig geen kleur meer, maar een attitude.