woensdag 21 september

Go VMBO! game

Go VMBO! game

Enige tijd geleden berichtten we al over de ambitie van Stichting Platforms VMBO (SPV) om een digitaal communicatiemiddel te ontwikkelen, dat de kennis van basisscholieren over het vmbo vergroot en hen helpt bij het keuzeproces. Inmiddels is er een uitdagende studiekeuzegame ontwikkeld: 'Go VMBO! game' is bijna een feit.

Ontdekken
Door het spelen van de game kunnen toekomstige brugklassers op een speelse manier ontdekken hoe het voortgezet onderwijs in elkaar zit, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de te maken opleidings- en schoolkeuze. De game laat hen ontdekken welke talenten zij hebben en op welke school zij met deze talenten het beste tot hun recht komen.

Tipje van de sluier
De game speelt zich af in een virtuele school. De speler kan zelf zijn of haar karakter samenstellen en zelfstandig bewegen door deze wereld. Verhoef & Co bedacht een verhaallijn waarin de speler talentpoints kan verdienen door opdrachten te vervullen. Het populaire concept van talentenshows is gebruikt als metafoor voor deze game. Heeft de speler voldoende punten verzameld, zijn talenten ontdekt en ten tonele gebracht, dan wint hij een filmpje waarin een persoonlijk advies verwoord is. Het filmpje kan op social media worden geplaatst zodat er een viraal effect ontstaat. De game kan zowel in het klaslokaal als thuis worden gespeeld.

De Go VMBO! game wordt 13 oktober 2011 tijdens de landelijke manifestatie Go VMBO! gelanceerd.