vrijdag 23 mei

Bouw en Woonweken Drenthe druk bezocht

Bouw en Woonweken Drenthe druk bezocht

Op 10 mei organiseerde Provincie Drenthe de Bouw en Woonweken Drenthe, een vervolg op de Startersmanifestatie in 2013. De Bouw en Woonweken Drenthe is een initiatief om bouwen en wonen onder de aandacht te brengen. Dit jaar werden de onderwerpen uitgebreid met o.a. interieur, tuin en duurzaamheid. Verhoef & Co nam de rol als communicatie- en sparringpartner op zich voor de twaalf Drentse gemeenten.

In de twee maanden voorafgaand aan de Bouw en Woonweken Drenthe was Verhoef & Co de linking pin en sparringpartner voor de twaalf gemeenten voor de lokale campagnes. Tijdens een aantal bijeenkomsten hebben we de wensen en ideeën van de twaalf gemeenten in kaart gebracht en meegedacht over en advies uitgebracht voor de organisatie, marketing en communicatie van de manifestaties. Ook stemden we hierin de lokale en bovenlokale campagne op elkaar af. Verhoef & Co ondersteunde de gemeenten in de communicatie, o.a. door het schrijven van succesverhalen over vier bijpassende thema's (bouwen, verbouwen, duurzaamheid en starters), maar zorgde met name ook voor inspiratie en een creatieve inbreng voor het invullen van 10 mei, de start van de weken.

Voor meer informatie over de Bouw en Woonweken Drenthe www.bouwenwoonweken.nl.

Lees hieronder meer over de Bouw en Woonweken in Emmen.

Emmen in woonsferen

Zomaar even binnen lopen, heel gericht advies krijgen of als compleet uitje voor het hele gezin? Ruim driehonderd belangstellenden koersten afgelopen weekend naar het bruggebouw in Emmen. Daar hield de gemeente Emmen een jaarlijkse bouw- en woonmarkt. De markt is het startschot voor de Bouw en Woonweken van 2014, die duurt tot 31 mei.

Hypotheekadviseurs, hoveniers, makelaars en bouwbedrijven stonden paraat om vragen van bezoekers te beantwoorden en te vertellen over hun vak of expertise. Iedere deelnemer had ook een eigen actie. Zo gooiden NVM-makelaars de prijs van 160 woningen drastisch omlaag. De woningen die aan deze actie meededen werden in de Grote Kerk onthuld. Makelaar Hilco Kuper: “De prijzen zijn de aankomende drie weken verlaagd, soms tot wel 15% goedkoper. Over belangstelling hebben we vandaag dan ook niet te klagen.”

“Het meeste advies geef ik over de kleur verf op de muur,” Styliste Sonja Bouwers heeft net het speeddaten achter de rug. “Speeddaten over interieuradvies. Er was hier een man op leeftijd. Hij heeft zijn woning in de verkoop. Op tv zag hij een aantal interieurs en zo kwam hij op het idee dat het bij hem ook anders kan. Ik heb hem toen uitgelegd dat je een fiets ook niet onder de modder verkoopt, die poets je even. Volgende week ga ik bij hem langs om te kijken hoe het beter kan en spoelen we de modder van zijn woning af.”

Bij de stand van de gemeente Emmen kon men terecht voor o.a. informatie over nieuwbouwprojecten, kavels en vergunningen. Veel mensen hadden gerichte vragen over een kavel waar ze hun oog op hadden laten vallen. Maar hoe moet je dan verder? Medewerkers van de gemeente Emmen konden de bezoekers hier alles over vertellen. Ook werden er veel afspraken gemaakt met Astrid Brinkman, accountmanager woningbouwkavels bij de gemeente Emmen, voor een vervolg afpraak.

Voor sommigen was de beurs de perfecte plek om inspiratie op te doen. Voor anderen was het dé manier om te profiteren van een mooie aanbieding of actie. Kinderen konden breien met plastic, kennismaken met Bob de  Bouwer of proefjes doen in de trailer van Educohof. Ezra Elzerman (8) houdt een lamp boven een lego-auto: “Kijk, de auto rijdt op zonlicht. Ik moest mee van mama, maar uiteindelijk was het heel erg leuk.”